Over Blauwhuis

BLAUWHUIS is een productiehuis gevestigd in Gent.  
We zijn een productiehuis dat hybride vormtalen op de snijpunten van film en theater onderzoekt en projecten met een sterke artistieke stempel creëert. Producties lopen uiteen van theatervoorstellingen tot artistieke films en documentaires.
Blauwhuis werd in 2008 opgericht door regisseur/artistiek leider Jonas Baeckeland en producent Sieber Marly. Sinds 2017 is de zakelijke leiding en productie van theater en film in handen van Lotte Van Craeynest.

Sinds de eerste theatervoorstelling groeide er een onlosmakelijke band met theaterregisseur en acteur Simon D’Huyvetter. Blauwhuis brengt jeugdtheater als schoolvoorstelling en familievoorstelling in culturele centra, theaterhuizen en op locatie in open lucht. De verwondering staat steeds voorop en uit zich in de vorm en scenografie. 

Binnen het audiovisueel werk worden korte-, middellange fictiefilms en documentaires geproduceerd. De experimentele beeldtaal vormt de rode draad doorheen het werk en films kennen ook steeds een zekere poëzie. Films van Blauwhuis haalden selecties op diverse binnen- en buitenlandse filmfestivals zoals Los Angeles Shortfilm festival, Raindance, Film Fest Gent, Locarno, Internationaal kortfilmfestival Leuven, Internationaal Filmfestival Rotterdam.