STAPMAN 8+ / Voorstelling van Simon D'Huyvetter

IN DE KAST

De Stapman doet mij nog het meest denken aan de maan. Die is er gewoon altijd, ergens in de verte.
En verder denk je er niet zo over na
.”

Theatermaker Simon D’Huyvetter brengt samen muzikante Renée het verhaal over een jongen en zijn wonderlijke wereld. Na een ruzie met zijn broertje Jacob klimt de jongen in een hoge boom en besluit er de rest van zijn leven te blijven. Daar ontmoet hij een zonderling figuur: Stapman.

Deze voorstelling voor kinderen en volwassenen is geïnspireerd op het leven en werk van de beroemde Nederlandse poppenspeler en acteur Jozef Van den Berg, die al jarenlang als kluizenaar in een tuin leeft. In de figuur van Stapman wekt Simon D’Huyvetter hem tot leven. Hij laat het publiek doorheen ontroerende en vaak komische situaties een dieper verhaal beleven over vriendschap, pijn en wegvluchten van je eigen fouten.

PERS

Regisseur Simon d'Huyvetter aan het woord op Radio 1: luister hier  

‘Stapman is een ode aan de verbeelding’ - artikel in Exit Magazine: lees het artikel hier

REACTIES VAN PUBLIEK
"Ontroering, humor, mooi lichtspel en betoverende muziek... alles in één prachtig pakket.
Dat enkele kinderen (en ikzelf) mochten participeren was een heel mooi toetje slagroom op de muzische taart.
We zijn echt trots op Briek, die schitterend improviseerde. Een mooie prestatie! Ook hoe Simon inspeelde op Briek... knap! Theater recht uit het hart! Wat een vertelling! We zagen een mooie balans tussen interactie, filosoferen, genieten, lachen... Een welgemeende DANK U en PROFICIAT van al onze leerlingen en de juffen."

"De leerlingen vonden het bijzonder leuk dat ze bij het verhaal betrokken werden. Onze school zat op de voorste rijen waardoor zij ook op het podium mochten. Vooral de interactie tussen acteur en het publiek was voor hen verrassend leuk. Een topvoorstelling voor hen!"

Tekst, spel en regie: Simon D'Huyvetter
Live Muziek: Renée Sys
Dramaturgie: Dounia Mahammed
Decor: Dirk D'Huyvetter
Kostuum: Geertje Vangenechten
Techniek: Tijs Michiels en Niels Ieven

Een productie van Blauwhuis, in coproductie met Brugge Plus